INDAGRA 2011 - Salonul Aviculturii Româneşti

Pavilionul E2 din cadrul ediţiei din acest an al INDAGRA (ediţia a XVI-a) a fost dedicat aviculturii româneşti, iar la intrare era înscris, cu caractere mari, organizatorul: UNIUNEA CRESCĂTORILOR DE PĂSĂRI DIN ROMÂNIA.
Interesul a fost determinat, în special, de expozanţii de păsări de rasă. În nicio altă ediţie n-a existat o diversitate mai mare de specii (găini, raţă, gâscă, curcă, fazani, porumbei, prepeliţă, papagali, bibilici, păuni, lebede, iepuri) şi rase. Pentru vizitatori, al căror flux a fost impresionant, plăcerea a fost prilejuită de frumuseţea exponatelor, iar miile (nu exagerăm) de fotografii făcute de aceştia vor duce aceste imagini şi în familiile vizitatorilor. Dar pentru specialişti, numeroasele specii, rase şi varietăţi ex­puse constituie garanţia diversităţii genetice din avicultura românească şi posibilitatea folosirii acestora la crearea (dacă nu într-un viitor apropiat) a noi hibrizi de mare valoare biologică.
 
O societate de mare tradiţie în selecţie şi ameliorare, AVICOLA BUCUREŞTI, prezentă la toate ediţiile anterioare ale SALONULUI, a venit nu numai cu hibrizii ouători pe care-i difuzează în România sau la export, ci şi cu preocupările privind calitatea ouălor, pe care doresc să le aducă la standardul de „ou medicinal”, nu numai dietetic.
 
Iar SIPONI PROD SRL, firmă a soţilor Silvia şi Mihai Popescu, producător de material biologic, echipamente şi ouă de prepeliţă, de asemenea prezent la ediţiile anterioare ale SALONULUI, a prezentat o gamă variată de prepeliţe şi echipamente pentru prepeliţă, ca şi o expoziţie cu vânzare a ouălor.
 
Cei doi mari producători de medicamente şi vaccinuri pentru păsări, FARMAVET şi ROMVAC, au ţinut, ca în fiecare ediţie anterioară, să-şi organizeze standuri de prezentarea produselor în „SALONUL AVICULTURII”, conştienţi că produsele pe care le realizează se adresează exclusiv profesioniştilor şi amatorilor în creşterea păsărilor. Iar diversitatea produselor prezentate a fost la înălţime.
 
VENDACH CONSULTING SRL, o firmă din Timişoara, a fost prezentă pentru prima dată la „Salonul Aviculturii” cu echipamentul automat de comercializat ouă de consum şi care a cules, cu siguranţă, beneficii comerciale din această prezenţă.
 
Însă, în afară de numărul mare de prezenţe, în SALONUL AVICULTURII ROMÂNEŞT, la IN­DA­GRA au expus numeroase alte firme, inclusiv cu reprezentanţe în România, dintre care ne-au im­presionat prin tehnicitate şi seriozitate următoarele:

  • BIG DUTCHMAN INTERNATIONAL GmbH, Germania, prin firma românească SC DANBOS (Ing. Dan Bosoancă), sistemul de creştere a găinilor ouătoare în baterie de tip Aviar „NAURA 60”, în sistemul de paturi + aşternut permanent „COLONY 2”, acestea două inclusiv cu recomandarea (şi prezentarea) calităţii aferente, dar şi multe alte echipamente de hrănire, adăpare, climatizare etc. Big Dutchman îşi prezintă produsele în România inclusiv prin revista „AVICULTORUL” şi poate fi contactată în Bucureşti, Str. Al. Şerbănescu, Bl. 6A, Ap. 5, telefon 0744.530.300.
  • SCHULZ SYSTEMTECHNIK GmbH, cu o diversitate de echipamente complete de creştere a păsărilor, tehnici de climatizare şi sisteme de nutriţie, contact Alin Voicu, Calea Dudeşti, 145, sector 3, Bucureşti, telefon 0744.573.338, firmă care de asemenea îşi prezintă produsele în revista AVICULTORUL.
  • ZUCAMY Poultry Equipment, firmă spaniolă reprezentată în România de Marian Săftoiu, director vânzări, producător şi distribuitor de baterii şi alte echipamente pentru păsări, prezent, de asemenea, cu reclame în revista „AVICULTORUL”. Poate fi contactat la telefon 0722 402 559.
  • ABC AGROFOOD BUSINESS CONSULTING SRL, care a echipat AGRICOLA INTERNATIONAL cu incubatoarele EMKA, reprezentând în România firma LOHMAN, aceasta din urmă asigurând părinţii LOHMAN ai Societăţii Bucureşti. Atât ABC AGROFOOD, cât şi LOHMAN, îşi prezintă produsele prin revista „AVICULTORUL”.
  • NOVASOL (director Rodica Enăceanu) prezintă, ca firmă românească, echipamentele a nu mai puţin de 10 firme străine, dintre care cele mai cunoscute sunt companiile olendeze MOBA, FOODMATE B.V., MAVITEC, REDOX BV, VAL-CO BV, GAZOLEC BV, JANSEN POULTRY EQUIPMENT, POLITECHNIC BV, ca şi firma TRAVSAN din Turcia, prezentă însă în ex­po­ziţie la un alt stand, ca şi MOBA, de altfel.
  • În afară de firmele care distribuie echipamente avicole în România, au avut standuri la INDAGRA şi următoarele firme producătoare şi distribuitoare de ingrediente furajere de diferite tipuri, care îşi prezintă, de asemenea, produsele prin revista „AVICULTORUL”.
  • BIOMIN ROMANIA SRL, Str. Europa Unită nr. 15, Sibiu, director Dr. Ing. Radu Marti, tel. 0269.214.833.
  • GUYOMARC’H ROMANIA SRL, Bd. Ex­poziţiei nr. 1, Sector 1, Bucureşti, director Gabriela Coman, tel. 0744.369.422.
  • Au prezentat, de asemenea, produse la INDAGRA Internationale Avicola - Italia (tehnologii de creşterea păsărilor şi furaje concentrate), OVOBEL - Belgia (echipamente de procesare ouă), POULTECH NV - Belgia (sisteme de echipamente avicole complexe), RIVA SRL (agent al mai multor firme de echipamente, dintre care: FANCOM, ROXELL, MAREL etc.), precum şi firma ALTNAS (Turcia), cu o vastă gamă de echipamente avicole şi sisteme de ventilaţie şi climatizare.

Pe scurt, o prezenţă semnificativă a aviculturii, atât la SALONUL AVICULTURII RO­M­NEŞTI cât şi în numeroase alte standuri ale expoziţiei, care au reprezentat un real interes pentru vizitatori.