avicultura

Societăţi Neavicole

Oct
25

 

ALŢI  MEMBRI  UCPR 

 
 

Posted By Admin read more

Avicultura românească are nevoie de sprijin!

Jun
28

Prof. univ. dr. Ilie Van
Ing. Gheorghe Marin

Posted By Gheorghe Marin read more

24.11.2011 - Comunicat de Presă

May
23

 
COMUNICAT DE PRESĂ
- 24 noiembrie 2011 -
 
„CARNEA DE PASĂRE ŞI OUĂLE DE CONSUM DIN ROMÂNIA, ALIMENTE SIGURE PENTRU SĂNĂTATEA CONSUMATORULUI”
 
 
 
Apariţia în dezbaterea publică a unor subiecte legate de siguranţa alimentară a cărnii de pasăre şi a ouălor de consum determină Uniunea Crescătorilor de Păsări din România să facă următoarele precizări.
 

Posted By Admin read more

27.02.2012 - Criza „Oualor de Consum”

May
22
Tabel „Criza Oualor de Consum”

 
COMUNICAT DE PRESĂ
- 27 februarie 2012 - 
 
„CRIZA OUĂLOR DE CONSUM”
 
Uniunea Crescătorilor de Păsări din România informează opinia publică despre evoluţia pieţii ouălor în primele patru luni ale anului 2012 comparativ cu aceiaşi perioadă a anului 2011.
 
În tabelul de mai sus (click download pdf) găsiţi principalele elemente de piaţă şi explicaţii cu privire la acestea:
 

Posted By Admin read more

06.10.2011 - Comunicat de Presă

May
22

 
COMUNICAT DE PRESĂ
- 06 octombrie 2011 -
 
Luca Monaldi – preşedinte al Monaldi Group – ales vicepreşedinte al EEPA,
o mare oportunitate pentru sectorul ouălor şi industria alimentară din România.

 
UCPR curând în interiorul organizaţiilor europene ale sectorului ouălor.
 
Eveniment profesional continental în iunie 2012 în România.
 
 

Posted By Admin read more

Situatii Statistice Comparative 1999-2011

May
22

 
Situatii Statistice Comparative 1999-2011
(click aici ptr pdf)
 
a) Situaţia comparativă a producţiei, exportului, importului şi consumului de carne de pasăre
b) Situaţia comparativă a producţiei, exportului, importului şi consumului la ouă consum
c) Consum carne de pasăre şi ouă pe locuitor, din producţie internă

 
 

Posted By Admin read more

Definirea si descrierea produselor obtinute de societatile avicole membre ale UCPR

May
22

 

Definirea şi descrierea produselor obţinute de societăţile avicole membre ale UCPR

 
1. Carnea de pasăre este carnea destinată consumului uman, provenită din sacrificarea puilor de carne; această carne nu a fost supusă nici unui tratament, exceptând tratamentul de răcire, refrigerare, congelare.

Posted By Admin read more

Piaţa produselor avicole în Uniunea Europeană

May
11

Anul 2011 a fost mai generos cu avicultura românească, în context european, fără însă a excela. Pentru prima dată după aderarea României la UE, cu cinci an în urmă, preţul în euro al produselor avicole a crescut, la 1,6025 euro la carne de pasăre, faţă de 1.5129 în anul 2010 (105,7 %) şi la 6,04 eurocenţi la ouă, faţă de 5,77 eurocenţi în 2010 (104,6 %). Şi am reuşit, de asemenea, să echilibrăm balanţa comercială externă a cărnii de pasăre, nu însă şi pe cea a ouălor.

Posted By Ana-Maria Covașă read more

Bilanțul anului 2011

May
11

Anul 2011 a avut câteva caracteristici, care trebuie de la început subliniate:

Posted By Ilie Van read more

Pledoarie pentru agricultură

Dec
18

Avicultura industrială există în România de 50 de ani, dar niciodată nu s-a pus problema ca să-şi producă ingredientele furajere necesare. La înfiinţarea marilor complexe de păsări, în anii '60, a existat intenţia ca, pe lângă acestea, să fie integrate fabrici de nutreţuri combinate proprii, intenţie materializată la avicolele Crevedia, Titu, Galaţi etc. La Avicola Crevedia, furajele combinate din FNC erau transportate în halele de păsări prin redlere aeriene dotare în acest scop şi existând şi terenuri agricole pentru producerea unei părţi din ingredientele furajere necesare.

Posted By Gheorghe Marin read more

Pages

Subscribe to RSS - avicultura